2017. május 10., szerda

Furnér élragasztó gép

A Furniertechnik furnérillesztő berendezés integrált ragasztó-felhordó egységgel rendelkezik, és a furnérlapokat hosszanti irányban szinte teljesen fugamentes formában ragasztja össze. A géppel már előre ragasztózott furnért is fel lehet dolgozni.
Az LZM-LA 1000 és az LZM-LA 1200 berendezéseken 0,4–2,5 mm vastag furnérlapokkal dolgozhatunk. A feldolgozható lapok szélessége minimum 40, maximum 1000 vagy 1200 mm, a minimum hossz 300 mm. Az előtolási sebesség 10-től 40 m/perc tartományban változtatható. A fűtőelemek fokozatmentesen szabályozhatók 0-tól 230 °C-ig.
 
Furniertechnik LZM-LA
 
A munkafolyamat
Minden egyes illesztendő furnérlapot jobb és bal oldalról hosszirányban behúzó hengerrel vezet a berendezés. Mikor az illesztendő lapok egymáshoz érnek, működésbe lép egy automatikus behúzóegység. Ezt követi a ragasztó felhordása a jobb oldali furnérlapra. A felvitt ragasztó mennyisége pontosan adagolható. A lapokat rozsdamentes acélból készült lánc továbbítja egy fűtött szárító zónában, ahol egy prés össze is nyomja az illesztett lemezeket. Az LZM-LA gépek használatának egyik előnye, hogy minimális vastagságú fuga keletkezik a ragasztási felületen. A f ol y amat vé gén a z összeillesztett lapok egy kihordó egységre kerülnek, ami aztán a munkaasztalra viszi az összeragasztott terítéket.

Egyéb típusok, alkatrészellátás
A bemutatott LZM-LA 1000 és 1200 modelleken kívül lehetőség van kisebb teljesítményű változatok vásárlására is. Ilyen például az LZM-LA 600- as típus, melyet elsősorban élfurnérok gyártásához ajánl a gyártó és a forgalmazó. Számos alkatrész rendelhető nemcsak a Furniertechnik, hanem a Carl Rückle GmbH által gyártott berendezésekhez is.
 
Furniertechnik LZM
Furinertechik LZM