2017. május 21., vasárnap

Centauro szalagfűrészek

Igazi klasszikus darab, az asztalos műhelyek elengedhetetlen bútordarabja (hogy ezzel a látványos képzavarral éljünk).
Nagyszerűsége elsősorban egyszerűségében rejlik, de senki ne higgye, hogy ez elvesz az értékéből.
 A Centauro
Sok neves gyártó terméke található a hazai piacon, melyek közül az egyik legpatinánsabb az olasz Centauro. Ők voltak az elsők Olaszországban, akik acél mellett magas minőségű öntvényeket használtak fel a gépek gyártásához. A gyártást 1946-ban kezdték el és nagyon gyorsan óriási népszerűségre tettek szert. Idehaza is elsősorban a szalagfűrész kínálatukról ismert a márka, pedig 1970 óta gyártanak esztergagépeket, mostanra már elektronikus és numerikus vezérlésű változatban is.

A gépgyártás mellett saját öntvénygyára van a cégnek, ahol a faipari gépgyártás kiszolgálása mellett külsős gépgyártó cégeknek is szállítanak speciális öntvényeket. Jelen vannak a fémfeldolgozás, a textilipar és a mezőgazdasági gépgyártás területén is.
Mint sok más faipari gépnél, a szalagfűrész esetében is a masszív vas adja a stabilitást és ez jelenti a pontosság alapját is. Tehát a tökéletesen centírozott öntvény szalagvezető tárcsákat és a masszív gépvázat tekintsük evidenciának. Precíz beállítási lehetőséget biztosító alsó- és felső szalagvezető adapterek biztosítják a szalag pontos futását. Az ergonómikus dönthető acél asztalon vezető vonalzót és gérvágó adaptert egyaránt használhatunk. A vezető vonalzó egyszerűen és pontosan állítható, többek között a nagyítólencsés skála leolvasásnak köszönhetően.