2014. április 30., szerda

Új furnér-élragasztó gép kínálatunkban - Furniertechnik

Furniertechnik LZM-LA furnérragasztó géppel. A Furniertechnik cég több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a furnérfeldolgozó berendezések gyártásában, termékpalettájukban újdonságként szerepel az LZM-LA furnérragasztó gép. 

A funérillesztő berendezés integrált ragasztó-felhordó egységgel rendelkezik és a furnérlapokat hosszanti irányban szinte teljesen fugamentes formában ragasztja össze. A géppel már előre ragasztózott furnért is fel lehet dolgozni. Az LZM-LA 1000 és az LZM-LA 1200 berendezéseken 0,4–2,5 mm vastag furnérlapokkal dolgozhatunk. A feldolgozható lapok szélessége minimum 40, maximum 1000 vagy 1200 mm, a minimum hossz 300 mm. Az előtolási sebesség 10- től 40 m/perc tartományban változtatható. A fűtőelemek fokozatmentesen szabályozhatók 0-tól 230 °C-ig.
A munkafolyamat
Minden egyes illesztendő furnérlapot jobb és bal oldalról hosszirányban behúzó hengerrel vezet a berendezés. Mikor az illesztendő lapok egymáshoz érnek, működésbe lép egy automatikus behúzó egység. Ezt követi a ragasztó felhordása a jobb oldali funérlapra. A felvitt ragasztó mennyisége pontosan adagolható. A lapokat rozsdamentes acélból készült lánc továbbítja egy fűtött szárító zónában, ahol egy prés össze is nyomja az illesztett lemezeket. Az LZM-LA gépek használatának egyik előnye, hogy minimális vastagságú fuga keletkezik a ragasztási felületen. A folymat végén az összeillesztett lapok egy kihordó egységre kerülnek fel, ami aztán a munkaasztalra viszi az összeragasztott terítéket.

Egyéb típusok, alkatrész ellátás
A bemutatott LZM-LA 1000 és 1200 modelleken kívül lehetőség van kisebb teljesítményű változatok vásárlására is. Ilyen például az LZM-LA 600- as típus, melyet elsősorban élfurnérok gyártásához ajánl a gyártó és forgalmazó. Számos alkatrészt rendelhető nem csak a Furniertechnik, hanem a Carl Rückle GmbH által gyárt.
A gép három hazai műhelyben megtekinthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.