2014. április 25., péntek

CNC élzáró aggregáttal - IMA GX30 faipari CNC központ
Az IMA az innovációs partnerével közösen kifejlesztette az AEK aggregátját, amely integrált profilcitlinggel gondoskodik a magasfényű élek minőségi megmunkálásáról. Az AEK (automatikusan állítható kombiaggregát) a cég szabadalmaztatott fejlesztése Nagyon fontos szempont a munkadarabok megmunkálása során a mérettartás. Már egcsekély vastagsági ingadozás az élanyagban látható hatással van a végeredményre. A kombiaggregát ezért tartalmaz egy élanyagvastagság-mérő egységet, amely automatikusan mindenféle manuális beavatkozás nélkül működik. Az automatikus kontrollal nem fordulhat elő az alkatrészek lapfelületébe történő marás és nem maradnak kilógó élanyag szélek sem. Az opcióként felszerelhető citling speciális élgeometriája révén magasfényű felületkehez is alkalmassá teszi, amely a hozzákapcsolt polírozó és tisztítóegységekkel magas felületi minőséget eredményez.


A Holz-Handwerk kiállításon az AEK aggregátot a BIMA Gx30 portálos CNC-n mutatták be. Elsősorban bútorgyártók számára jelent korszerű megoldást, hiszen a fúrási, marási munkák mellett élzárást is

végez, így bútoralkatrészek készregyártására alkalmazható. A VT 100 élanyagfelhordó egység furnér és műanyag élek ragasztózására egyaránt alkalmas, 60 mm-es anyagvastagságig, 04-3 mm-es élanyag vastagsággal.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.