2014. június 5., csütörtök

A Schelling fh3, fh4 - Robusztus táblafelosztók

A Schelling táblafelosztó fűrészek fh-szériájának középkategóriás tagjai az fh3 és fh4 fűrészek, amelyek számos gépegysége öntvényből készült, a mozgó alkatrészeik pedig megerősített kivitelűek. Jellemzőjük az erő, sebesség, precizitás és könnyű kezelhetőség. A két gép alapfelépítésében megegyezik, kapacitásban és a méretekben van különbség.

Kompakt erő: fh3

Az fh3-at úgy jellemezhetnénk, hogy hatékony és teljesítőképes. Automatizált vezérlésének köszönhetően rendkívül könnyen kezelhető és gyors. A légpárnás asztalon könnyen mozgathatók a nagyméretű táblák vagy akár kötegek is, hiszen akár 4 db normál 18 mm-es forgácslap vágására alkalmas egy ütemben. A táblafelosztóhoz magyar nyelvű optimalizáló szoftver tartozik, de kompatibilis a „korpusz” programmal is. Technológiai sorok kiépítése esetén a Schelling gépek tökéletes összhangban működtethetők az IMA gépekkel.
Az alkatrészek pontos pozicionálása meghatározza a leszabott alkatrész pontosságát. Éppen ezért a Schelling gépeket dupla oldalrendezővel látták el, amelybe érintkezőket integráltak, így azt is rögtön kijelzi a vezérlés, ha valamelyik ütközőre szennyeződés került, és emiatt nincs tökéletes érintkezés. Vékony lapok, hátfallemezek szabásakor felső támasztók is rögzítik a táblát, így annak hullámosodásából adódó pontatlanságok kiküszöbölhetők.Robusztus mindentudó: fh4

A robusztus kivitelből és a 6 tonnás tömegéből rögtön sejthető, hogy itt már nem egy átlagos táblafelosztó fűrészről beszélünk. Ez akkora tömeg, hogy a gép aljzathoz való rögzítés nélkül is tökéletesen stabil, rezonanciamentes. A fűrészaggregát 150 m/ min sebességgel mozgatja a 350 mm átmérőjű fő fűrészlapot, mely előtt tekintélyes méretű (Ø300 mm) elővágót helyeztek el, mely kúpos kialakítása révén könnyen pozícionálható a fővágólap nyomvonalához. Opcióként lézeres magasságállító rendszerrel is felszerelhető, amely automatikusan pozícionálja az elővágót. A fűrészlap fokozatmentes magasságállítását feszített fogaskerék-fogasléces hajtóművel valósították meg, így az bármilyen pakettmagassághoz optimálisan beállítható. Az átvágható magasság 90 mm, egyedülálló előtolási sebesség mellett.

A fűrész sebességéhez alkalmazkodva a csipeszsor sebessége sem mindennapos (80 m/min) amely minimalizálja az anyagmozgatásra, pozicionálásra fordított időket. A mozgatás megkezdése előtt kissé aláemel a táblának, ezáltal a védőfólia nélküli magasfényű lapok is sérülésmentesen vághatók. Minden csipeszen dupla rögzítő köröm található, ezáltal keskeny alkatrészeket is biz- tosan pozícionál. A korszerű vezérlőrendszernek köszönhetően a csipeszek egymástól függetlenül is mozgathatók, vagyis egymás mellé több különböző szélességű alkatrész is betolható, és egyetlen fázisban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.