2015. június 1., hétfő

Lézeres élzárás a kis üzemeknek is

Az IMA újdonságai 

Az ipar 4.0 és a teljesen automatizált, a legszigorúbb biztonsági követelményeknek is megfelelő batch-size-1 hálózatba kötött gyártósor voltak a fő témák az IMA standján Hannoverben. 
A gépgyártó óriás számos újdonságot mutatott be a Lignán, mint például a batch-size-1 rendszerhez tartozó automatizált, zárt rendszerű egyedi technológiás élzárót, amely emberi beavatkozás nélkül körbezárja a behelyezett alkatrészt. A Performance.CUT Nesting táblafelosztó munkaállomás működési elvét is újragondolták, a kisebb finomításoknak köszönhetően sikerült hatékonyabbá tenni a berendezést. Szintén felülvizsgálták a Performance.sort robotkaros lapadagoló és tároló rendszert és a Novimat lézeres élzáró rendszert is. Továbbá kiállították az új BIMA Gx506E/L megmunkáló központot is, amely az új aggregátoknak köszönhetően lehetővé teszi, hogy manuálisan bármikor váltsunk a hagyományos olvadékragasztós élzárás és a még mindig újdonságnak számító lézertechnológia között. 



 BIMA Gx50 és Kombi Laser aggregát
 

Az új IMALUX élzáró lézeres aggregáttal

Világújdonság jó ár-érték aránnyal

Az élzárással kapcsolatban a fókuszban az új Provimat élzárógépek és egy világújdonság, a Philips Photonics-szal közösen kifejlesztett IMALUX direkt lézeres élzárórendszer álltak. Az új IMALUX nullfugás megoldás egy csendes, energiatakarékos megoldást kínál azoknak a kis üzemeknek, akik nem engedhetik meg maguknak a felső kategóriába tartozó és ezáltal drágább megoldásokat. Fontos megemlíteni, hogy ez a technológia négyszer gazdaságosabb és jobb minőséget kínál, mint a hasonló forró levegős nullfugás rendszerek. Egyszerű használhatósága mellett kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik. A hannoveri kiállításon az új aggregátot egy Advantage 400 L élzárón nézhettük meg működés közben. 


  
Performance.sort: adagol, tárol, rendez             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.