2014. augusztus 28., csütörtök

Ablakgyártás Soukup módra

Gyártóközpontok különböző termelési volumenekre 

A cseh Soukup cég különböző termelési volumenekre fejleszt ablakgyártó központokat. A gépek kapacitása, pontossága, megbízhatósága és nem utolsósorban beruházási költségei a hazai nyílászárógyártásban is versenyképessé teszik. Még inkább igaz ez akkor, ha gondosan mérlegeljük a nyílászáró-keresletet, illetve az eladható mennyiségeket, összekötve a minőség iránti növekvő elvárásokkal.
A Soukup ablakgyártó központjai rendkívül sokoldalú és gyors lehetőségeket kínálnak mindenféle üuzemméretre. A legkisebb gép is hálózatba köthető az irodai ablakszoftverrel. Nagyon fontos szempont, hogy a gépek egy műveleti fázisban elvégzik az összes műveletet a munkadarabon (profilok kialakítása, csapok kialakítása, üvegléc kivágása). Mindegyik gép magyar nyelvű kezelőfelülettel rendelkezik. Mind a 3 gép képes 68-102 mm vastagságú profilok gyártására. A gépek magukban hordozzák a legkorszerűbb opciókat. Így például CNC a vezérlés, amely összeköthető az irodai gyártás-előkészítő szoftverrel (Claes). Kiszolgálásához egyetlen dolgozó elég, akinek mindössze – a gép által kért sorrendben – az alkatrészek adagolása a feladata.

CRAFTER

A gépcsalád legkisebb tagja,
kifejezetten kis- és középüzemi méretekre készült,
napi 20–25 darab ablak
legyártására. A gép az összes csapozási és profilozási műveletet elvégzi, és a megfelelő szerszám alkalmazásával szinte bármilyen nyílászáró legyártására alkalmas: nagy rádiuszos, illetve rusztikus ablakprofilok, bejárati ajtók, beltéri ajtók, erkélyajtók stb. Az ablakok hőszigetelésével kapcsolatos növekvő elvárásokhoz igazodva a géppel akár 92 mm-es profilvastagságig gyárthatók ablakok és természetesen alu-fa ablakok faszerkezetének legyártására is alkalmas.A HSK tengelybefogás opcióként lehetővé teszi, hogy előre felszerszámozott tengelyek között váltogasson a felhasználó. Lényeges szempont, hogy az alapgép rendelkezik üvegléckivágó egységgel.
 
WIZARD

A Wizard típus felépítése és felszereltsége révén nagyobb termelékenységre képes. Ezzel a géppel akár 40–45 szerkezet is legyártható egy műszakban. Nem egy, hanem egymás mögött kettő profilozótengellyel dolgozik, amely lehetővé teszi, hogy szerszámcsere nélkül különféle szerkezeteket gyártsunk (pl. beltéri ajtó és ablak vagy két különböző profilú ablak stb.). További opcióként rendelkezésre áll egy balos profilozótengely, melynek alkalmazásával egy ütemben teljes keresztmetszeti megmunkálás végezhető el. Még egy fontos sajátossága a gépnek a kardántengelyes hajtású előtolórendszer, amely stabilabb anyagmegvezetést biztosít. Csapozáskor egyszerre két elem is elhelyezhető a gépen és szög alatti csapozás is lehetséges (±60°).
 
DEXTER

A Dexter ablakgyártó gépet már kimondottan alkatrészgyártásra fejlesztették ki. Teljesen automaizált gyártóközpont nagy teljesítményű folyadékhűtéses elektro tengellyekkel és fúró egységekkel. A betárazó egység után a megmunkálás a csapozással folytatódik, ahol nem csak a csapok kialakítása történik, hanem a különböző illesztő-zárhely csapágyvasalat furatok is itt kerülnek elhelyezésre. A berendezés folyamatosan képes a munkadarabot megmunkálni. A profilozási műveletek alatt is képes betárazni, csapozni és fúratokat elhelyezni, ezáltal nagy mennyiségű kész alkatrész gyártásra van lehetőség. A kész alaktrészek egy kitárazó asztalra kerülnek. Az irodai ablakgyártó szoftver ellenőrzi és hálózat segítségével juttatja ki a kész programokat. A gépkezelőnek így csak az általános gépkezelői feladatai vannak.

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.